מיניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/06/2003 | 16:06 | מאת: בועז

שלום רב, שמי בועז ויש לי עעייה בברך ימין. ליפני כחצי שנה עברתי ניתוח לאיחוי מיניסקוס בניו זילנד לאחר שקראתי אותו תוך כדי טיפוס צוקים. הייתי 6 שבועות על קביים ואז התחלתי פיזיו'. בעקבות דלקת נעשה לי כעבור 4 חודשים ארתוסקופיה בארץ והוציאו לי את כול המיניסקוס. כרגע אני עושה פיזיו' בשלבים ראשונים (כ-3 שבועות מהניתוח). יש לי כאבים בזמן הליכה בחלק הפנמי של הברך. אני ספורטאי וגם משרת ביחידה מובחרת בצבא והייתי רוצה לדעת על תהליך ההחלמה: עצות פיזיותרפיות, העם כאבים זה לגיטימי, העם תהיה שחיקה של הברך בעתיד ואם כן למה, ומה עם ספורט ונשיאת משקלים וכמה זמן מותר אחרי הניתוח. רציתי להיתייעץ עם ד"ר רפי טיין ששמעתי שהוא המומחה לזה בארץ ואשמח עם תעזרו לי לפנות אליו. יש לציין שניתח אותי רופא מצויין אבל כול ניסיונותיי לידלות פרטים על עתידי לא צלחו כמו שציפתי. תודה רבה רבה- בועז. כתובתי היא: [email protected]

אתה צפוי להחלים תוך 6-12 שבועות כאב זה לגיטימי. תוכל לחזור לספרט ברגע שכח השרירים ,טווחהתניוע יחזרולתיקנם. אשר לשחיקה במידה ואמנם הוציאו לך את כל המניסקוס -מה שנשמע לא סביר - ברכך נידונה ללקות באוסטאוארטיטיס תוך כ 15-20 שנה.

מנהל פורום אורתופדיה