שינויים קוקסארטרוטיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/06/2003 | 00:01 | מאת: שלומי ויס

ערב טוב דוקטור אימי בת 70 וסובלת כבר שנים מפריצת דיסק. לאחרונה יש לה כאבי רגליים חזקים ומצילומים שהיא עשתה נאמר לה שהיא סובלת משינויים קוקסארטרוטיים וכרגע אין מה לעשות אלא לחזור לבדיקה נוספת בעוד כחצי שנה. שאלתי היא האם יש טיפולים משלימים כלשהם העוזרים להפחית את הכאבים? טיפול בלייזר? או אחרים? משום שהכאבים ממש מפריעים לה בתפקוד היומיומי. בברכה שלומי ויס

אתה מדבר על שינויים אוסטאוארטריטיים במפרק הירך ראה את: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=33548&t=33272 http://doctors.nana.co.il/news/992 לעניין הטיפול באוסטאוארטריטיס

31/08/2003 | 11:30 | מאת: שלומי

שלום דוקטור עיינתי בתשובתך ונותרו לי מספר שאלות אימי כפי שתיארתי קודם סובלת משינויים אוסטאוארטריטיים במפרק הירך בשני המפרקים היא סובלת מכאבים בעיקר בצד ימין. היא ביקשה לעבור ניתוח משום שהכאבים מקשים עליה מאד, אבל עפ"י הרופא האורטופד הבעיה עדיין אינה במצב שמצדיק ניתוח. בינתיים היא קיבלה זריקת קורטיזון לעצם אבל מלבד הימים הראשונים שלאחר הזריקה אין שום הקלה. הכאבים אינם זהים בכל יום, הם מופיעים במקומות שונים ובעוצמות שונות בכל יום. שאלתי האם ניתן באמצעות מרפאות טיפול בכאב, טיפולי לייזר או אחרים להקל על הכאב או אפילו לטפל בבעיה עד שניתן יהיה לנתח. בנוסף רציתי לברר האם ניתן לקבוע פגישת ייעוץ אישית ומה עלותה של פגישה שכזו? והאם היא מכוסה באיזה אופן שהוא ע"י קופת חולים כללית? בתודה מראש שלומי ויס

מנהל פורום אורתופדיה