פריקת כתף - פנייה שניה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/05/2003 | 15:13 | מאת: אלון

דר' שוב שלום אני בחור בן 22 ופרקתי את הכתף בפעם הראשונה עברתי פריקת כתף לפני 3 שבועות הייתי מקובע במטלה למשך שבועים והתחלתי לעשות פיזיוטרפיה . לדיברי הרופא לא רואים שום דבר רצילומי הרנטגן שעברתי אבל עשיתי גם אולטרה סאונד ובתוצאות נכתב דפקט גדול ע"ש הייל סאקס ללא קריעת שרירים ועם קצת נוזל בביצפס, לרופא זה קצת לא ברור בגלל שזו פריקה ראשונה וגם הוא לא ראה משהו בצילומים. עכשיו אני עושה פיזיוטרפיה פעם בשבוע עם עבודה בבית ואני עדיין חש כאבים גם ללא תנועה לפעמים ישנה גם הגבלת תנועה של הכתף אני לא יכול להרים אותה למעלה אני יכול לישר אותה בקושי 90 מעלות(מקביל לכתף) את הפריקה עברתי כתוצאה מפעילות ספורטיבית אני מדריך ראפטינג סוער בירדן. הייתי רוצה לדעת כמה זמן החלמה נחוץ ואם ישנה אפשרות של סיבוך או בעיה בכתף? הייתי רוצה לשמוע מהיא דעתך על המקרה תודה רבה אלון

30/05/2003 | 00:10 | מאת: Ed

http://physiotherapist.co.il/qa5.htm#bankart

עובדה סטטיסטית היא שצעירים בגילך הפורקים את כתפם יש להם סיכוי של למעלה מ50 %שיסבלו מפריקות חוזרות ולא ברור כלל ועיקר מה השפעת הטיפול שניתן מיד לאחר הפריקה על מניעה של פריקות חוזרות . מסתמנת כיום נטיה בעול להציע לספורטאים בדרגה גבוהה הסובלים םפריקת הכתף ניתוח מידי בכדי למנוע השנות . ניתן לראות דפקט על שם היל זקס גם אחר פריקה ראשונה. בכדי להדגים את הדפקט בצילום יש לבצע צילום כאשר הכתף נמצאית בסיבוב פנימי ( כמו בעת שמביאים את כף היד אל הגב התחתון. ) בכל מקרה עליך להמנע מביצוע תנועה של סיבוב חיצוני שלהכתף אם יתמזל מזל ולא תלקה בפריקה חוזרת תיקח ההחלמה משהוא כמו 3 חדשים .

מנהל פורום אורתופדיה