קרע בגיד כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/05/2003 | 19:44 | מאת: מירה

נבדקתי לפני יומיים אצל רופא מומחה לכתף, והוא איבחן אצלי קרע מלא בגיד הכתף. הוא המליץ לי לעבור ניתוח. האם טיפולי פיזיוטרפיה יכולים להוות תחליף לניתוח בהתחשב בחומרת הקרע? האם ישנם סכנות בניתוח זה ? בהמשך ל : >אני אישה בת 55, ולפני כשלושה שבועות, נקרע לי גיד סופראספינטוס. >מאז אני מטופלת בוויוקס ובכדורים נגד כאבים, אך הכאבים עדיין חזקים ויש לי הגבלת >תנועה. רציתי לשאול איזה פיזיוטרפיה כדאי לי לעשות , ואם בכלל ניתן לצפות לשיפור >בזמן הקרוב או שמא מדובר בתהליך החלמה של חודשים. >האם מומלץ לעבור ניתוח במידה ולאחר תקופה מסויימת, אין שיפור מספק במצב הגיד? תודה

פיסיותרפיה אינה יכול הלהיות תחליף לניתוח. פיסיותרפיה יכולה להואיל במקום שבו הקרע בגיד אינו גדול דיו בכדי לגרום לחולשת השריר . אין ניתוח שאין בו סכנות אך בדרך כלל הן קטנות בהרבה מן הסיכוי שהניתוח מביא עמו.

מנהל פורום אורתופדיה