המשך הדיון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/05/2003 | 18:49 | מאת: אני

ד"ר שלום, תודה רבה על תשובתך הקודמת. אני אוסיף מספר פרטים. צילום הסי טי נעשה לאור תלונות על כאבי גב תחתון. מיפוי ספקט נעשה - היה ללא ממצא למעט בשני ממצא, חסר חשיבות לדעת האורטופד של קליטה מעט יתר מאיזור ה - SIJ, הוגדרה כנובעת מתנוחה בלבד. במקביל לכך, בירור ההיפרקלצמיה לא הוליד אבחון רציני. הייתה אדנומה בפראתיאוריד אך היות ואין בעייה של הורמון PTH הוחלט לעקוב אחרי המקרה, במעקב אחרי המקרה האדנומה לא גדלה ואין היפרקלצמיה כיום. הציסטה שנמצאה הוגדרה כפסוידציסטה. התהליך הליטי הזעיר שנראה בסי טי האגן, היה ללא שינוי במשך שנה וחצי, במ.ר.י הראשון נראו מספר מוקדים בעלי סיגנל הטרוגני משני צידי ה - SIJ ובמ.ר.י ביקורת שנעשה לאחר מיכן - לא היה שום ממצא. נקבע כי התהליך הליטי הזעיר הוא כנראה הציסטה (מוקד רדיולוצנטי עם גבול סקלרוטי) שנמצאה בסי טי של עמ"ש מותני. לכן השאלה שלי האם יש צורך בביצוע סי טי חוזר??? הדעות על כך חלוקות מאוד. בנוסף, יש לציין, כי אין הרעה בהרגשה הכללית ואין סימפטומים כלשהם "מזהירים". כמו כן אבקש לציין, כי אני אמור לחזור לשירות קרבי ולכן אני רוצה להיות בטוח בזה. בעבר אני סיפרתי לך על המקרה שלי ודיברנו גם מעט דרך המייל שלך. אשמח לקבל סיועך במקרה הזה. אלון

23/05/2003 | 18:54 | מאת: אני

דומני שכבר עניתי לך על השאלה . הצורך בבדיקה מסוויימת במיוחד כמצב כמו שלך אינו מוכתב בקובץ הוראות או ספר שימוש אלא הוא תולדה של סקרנות/חשש/ כסת"ח/ (בחר את הרצוי לך ) וכן יש ג ויכוח בנדון.

מנהל פורום אורתופדיה