סינוביאל כונדרומטוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2003 | 07:13 | מאת: ענת

ד"ר נכבד שלום רב הנני בת 31 סובלת מעל שנה בכאבים במשפעה. בצילומים וב MRI ובבדיקת רופא נמצא חשד ל סינוביאל כונדרומטוזיס. הופניתי לבדיקת ארטרוסקופיה ובמהלכה ביצוע סינובקטומיה חלקית של פרק הירך. הבנתי מהסבר הרופא מהי המחלה מספר שאלות לי: 1. במה כרוכה הבדיקה מבחינת מנוחה, אישפוז וחוסר פעילות? 2. האם ידועים הגורמים למחלה זו? 2. בעוד חודשיים עליי לעבור ניתוח באוזניים שכולל הרדמה של 3 שעות, החדרת שתל לאוזן אישפוז של 5 ימים ולאחר מכן מנוחה מוחלטת של שבועים. האם מבחינה בריאותית מה עדיף לעבור קודם את הבדיקה האורטופדית (ההרדמה הקצרה) או את הניתוח המסובך יותר? אשמח אם תענה לשאלותי תודה

1. האישפוז -קצר עד אישפוז יום. מנוחה מספר ימים עד שבועיי שלשה. פעילות ביחס הפוך למנוחה 2. הגורמים לא ידועי . יש שלש השערות א. חבלה. 2. זיהום . 3 נשירה של חלקיקי סחוס העובריםם "צמיחה " בתוך נוזל המפרק. סדר הניתוחים אינו משנה את התוצאה.

מנהל פורום אורתופדיה