קרע בגיד כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/05/2003 | 20:57 | מאת: מירה

שלום, אני אישה בת 55, ולפני כשלושה שבועות, נקרע לי גיד סופראספינטוס. מאז אני מטופלת בוויוקס ובכדורים נגד כאבים, אך הכאבים עדיין חזקים ויש לי הגבלת תנועה. רציתי לשאול איזה פיזיוטרפיה כדאי לי לעשות , ואם בכלל ניתן לצפות לשיפור בזמן הקרוב או שמא מדובר בתהליך החלמה של חודשים. האם מומלץ לעבור ניתוח במידה ולאחר תקופה מסויימת, אין שיפור מספק במצב הגיד? תודה

הפיסיותרפיה שעושים יש לה שלש מטרות הקלה על הכאב. שמירה ושיפור טווח תנועה של המפרק וחיזוק השרירים. משך ההחלמה לוקח חדשים במידה ואין שיפור תוך 3-6 חדשים ניתוח זה הפתרון.

22/05/2003 | 19:04 | מאת: מירה

נבדקתי לפני יומיים אצל רופא מומחה לכתף, והוא איבחן אצלי קרע מלא בגיד הכתף. הוא המליץ לי לעבור ניתוח. האם טיפולי פיזיוטרפיה יכולים להוות תחליף לניתוח בהתחשב בחומרת הקרע? האם ישנם סכנות בניתוח זה ? תודה

מנהל פורום אורתופדיה