כאבים בירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2003 | 14:32 | מאת: אברהם

בן 62 אם כאבים בירך ימין כבר מספר שנים כאשר הלכתי לפני כ 3 שנים לאורטופד קבע על דלקת,קבלתי אנטיביוטיקה ופזוטרפיה דבר שלא עזר ואני השארתי את זה כך עד היום. לאחרונה כשנה וארבעה חודשים עברתי נתוח מעקפים וכתוצאה מכך אני מתעמל הולך ושוחה . המצב הלבבי אינו מפריע לי כמו ההפרעה בכאב הירך בפעילות הגופנים. לאחרונה התחלתי (שלושה חדשים) לקחת מגה גלופקס וmsm חודש) אנני יודע עד כמה שני המוצרים האלה הם יעילים אך מתגובות של הרוקחים עצמם נאמר שאין שוב תועלת במגה גלופקס. בצלום שעשיתי לפני כשלושה חדשים נמצא שם שיש לי חסר סחוס בירך והפתרון לדברי רופאת המשפחה היא שרק נתוח החלפת פרק בירך. שאלתי 1. האם יש פתרון נוסף חוץ מנתוח. 2. הדעה או הידע שיש בתרופות שציינתי. 3. האם פעילות גופנית מועילה או מזיקה לירך. 4. האם שחית חזה משפיע להרעת מצב הירך. בתודה מראש אברהם

ניתוח החלפת מפרק הירך עושים על מנת לטפל בכאב ולא בצילום הרנטגן. צילום הרנטגן נותן מושג מסויים על מצב הסחוס של המפרק אך בהחלט לא מושג מלא. הכאב הוא מציין הרבה יותר טוב יחד הם המגבלה בטווח התנועה. הזמן עצמך לישיבה ולדיון במידת הסבל שאתה חווה והחלט האם אתה מוכן ורצה לעבור ניתוח שנותן לך סיכוי מצויין לחיים ללא כאב או שאתה יכול למשוך. ואגב אם אתה יכול למשוך זה מומלץ נוכח גילך הצעיר יחסית. התרופות שקבלת עוזרות במידת מה בעיקר במקרים של מחלה מקודמת. פעילות גופנית מועילה לך יותר משהיא מזיקה לירך. 4. שחייתחזה אינה צריכה להביא להרעה במצב הירך. אגב חשוב מאד לעשות תרגילם ומתיחות על מנת לשפר את טווח התנועה של המפרק

17/05/2003 | 08:52 | מאת: אברהם

מנהל פורום אורתופדיה