ניתוח peri acetobole osteotomy

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/05/2003 | 00:02 | מאת: עובד

בתי בת 15 והיא ונמצאת במעקב בגלל DDH בביקורת האחרונה נמסר לי שעליה לעבור את הנותוח peri acetobole osteotomy . שאלתי 1. האם יש נסיון בניתוח מסוג זה בארץ? 2.האם יש בארץ רופאים הממתחים בניתוח מסוג זה ואם כן היכן?. 3. מהם סיכויי ההחלמה ? 4. מהם הסיכונים?

יש יותר מניתוח אחד שעונה לשם אוסטאוטומיה פריאצטבולרית . אבל בעקרון מתכוונים לניתוח על שם גנץ(GANTZ ) שתאר אתהניתוח לראשונה בברן שבשויצריה יחד עם מנתח אמריקאי בשם מטסון. מדובר בניתוח שניעשה לעיתים רחוקות יחסית וממילא הנסיון בארץ מוגבל . אםאת רוצה לחפש ברצינות הדרך לברר היא לשאול את אותם רופאים אמריקאים שעושיםאת הניתוח אם הם מכירים אורתופד ישראלי שהתמחה אצלם . אפשר גם להתעניין אצל "גנץ" . הרי לךקישורית עםשמות האורתוחפדיםהאמריקאים שהשתלמו בשיטותו של גנץ כשהבולטים שבהם הם מטס ומטה http://hipuniverse.homestead.com/files/PAOSurgNew.htm ההצלחה בניתוח לפי גנץ היא 73% של תוצאות טובות ומצויינות

מנהל פורום אורתופדיה