חבלה מניסקיאלית בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/05/2003 | 19:49 | מאת: יגאל

ד"ר יקר שלום, אני חייל באמצע השירות הצבאי, מתחילת השירות יש לי כאבים בברכים כאשר בהתחלה הייתי עם פטורים מפעילויות מסוימות וגם הולך לפיזיוטרפיה, עם התקדמותי בצבא נמנעו ממני האפשרויות האלה, כרגע אני לוחם בפלוגה מבצעית בשכם מה שלא מאפשר לי פטורים וגם ביקורים בפיזיוטרפיה הם משימה בלתי אפשרית (יש לציין שבעבר הם לא תמיד עזרו, אולי בגלל שהם לא היו בצורה מסודרת ואינטנסיבית). עשיתי מיפוי עצמות רגיל וSPECT והתגלו חבלות מניסקיאליות בברכיים דו"צ, (כואב לי פחות או יותר מתחת לפיקה, בכל מצב של כיפוף הברכיים או עומס יתר) הומלצתי על ניתוח ארטרוסקופיה, אמרו לי שאם הכאבים לא נוראים אפשר לוותר על הניתוח, אבל אני מעוניין לעשות את הניתוח בכל זאת כי אני לא יכול להמשיך לעבוד במצבי הנוכחי. רציתי לשמוע ממך מה דעתך על הניתוח וכמה הוא נחוץ ו\או מה ההשלכות שלו. האם אני יוכל להמשיך לתפקד לגמרי כרגיל אחריו? שמעתי גם שלפעמים קורה מצב שאחרי שעושים ניתוח אחד צריך לחזור ולעשות את אותו ניתוח שוב.. האם הפגיעה שתיארתי יכולה להיות בהמשך נכות לכל החיים, אם לא אטפל בהם עכשיו? (באזרחות אף פעם לא סבלתי מכאבי ברכיים כלשהם). כמו"כ אם תוכל לתת לי כתובת של מאמר כלשהו בנושא אני ישמח מאוד. תודה מראש

תאור המחושים שלך אינו תואם את התאור הרגיל של כאב שנגרם מחמת קרע במניסקוס. בדיקת הSPECT שימושית לאיבחון מחלה של מניסקוס בתנאי שהיא תואמת את התאור הקליני. במצב ענינים כזה עומד השיפוט הקליני של האורתופד למבחן והוא צריך לנקוט באמצעים לחדד את האיבחון. לצורך זה עומדות בפניו שתי דרכים האחת להמליץ על מ.ר.י והשניה להמליץ על ארתרוסקופיה איבחונית. היתרון של הדרך הראשונה הנו שהיא לא פולשנית אין סיבוכים בצידה. חסרונה הוא שהיא יקרה מאד וקשה להגיע אליה. היתרון של הדרך השניה הוא שהיא הדרך הרגישה ביותר לאבחן נזק למניסקוס ( מותנה כמובן בכישוריו של המנתח) ובמידה שנמצא נזק כזה ניתן באותה הזדמנות גם לטפל בו. חסרונה של השיטה שהיא ניתוחית ויש בצידה סיבוכים ( אם גם לעיתים רחוקות ) . השיקום מן הניתוח יכול לקחת כשבועיים עד 8 שבועות. אשר למאמר בנושא- הגדר בבקשה את הנושא עליו אתה רוצה לקרוא ואשמח לעזור לך.

10/05/2003 | 16:32 | מאת: יגאל

לאחר חיפוש מעמיק באינטרנט גיליתי שהכאבים שלי תואמים בדיוק מחלה שנקראת כונדרומלציה. האם התוצאות של מיפוי העצמות (קליטה מוגברת בברכיים >וכנראה< חבלה מניסקיאלית) יכולות להתאים למחלה? במצבי הנוכחי אני פשוט מתעלם מהכאבים כי אם אני יתייחס אליהם לא אוכל לעבוד כמו שצריך ואיני רוצה לאבד את תפקידי הקרבי. האם זה יכול לגרום לי לנזק בלתי הפיך? (כמובן שבריאותי חשובה לי יותר מתפקידי) האם אתה אומר בעצם שהיית ממליץ יותר על מ.ר.י פשוט הצבא לא המליץ לי על זה מסיבות כלכליות? עברתי 2 מיפויי עצמות ובשניהם הוזרק לי חומר רדיואקטיבי שלפי מה שהבנתי עדיף לא להיחשף אליו, האם במ.ר.י יש גם סכנה של קרינה? במידה ואני עובר ארתרוסקופיה, האם כדאי לי לבקש לעבור למנתח שידוע יותר במקצועיותו? סליחה על ההתקפה ותודה על העזרה :) שבת שלום

מנהל פורום אורתופדיה