חשד ל LT-DDH

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/05/2003 | 12:27 | מאת: ענת

דר' שלום ביתי בת 4 חודשים ושבוע בבדיקת התפתחות בטיפת חלב נמצא פיסוק מוגבל מצד שמאל ולא מוגבל מצד ימין. הןפנינו לבדיקת us מה הבדיקה מדגימה ובאילו מצבים יש צורך בריתמות? האם העובדה כי מדובר בצד אחד מעודדת? אני במתח נוראי עד לבדיקת ה-us . מה ההשלכות של אבחון בגיל כזה והאם הוא עשוי להשפיע על התפתחות הילדה בהתהפכויות וזחילה? אודה לתשובתך.

הבדיקה מדגימה את מבנה מפרק הירך.במידה שהוא לא מפותח דיו אומפותח לא נכון ( כלומר יש דיספלסיה ) יש צורך בטיפול הנעשה באמעצות רתמות עד גיל 6-7 חדשים ואחר כך באמצעות חגורה קשיחה יותר או במקרים מיוחדים בגבס. קיבוע ממשוךשלמפרקיהירכיים עלול לדחות במידת מה אתההתפתחות המוטורית של הגפיים התחתונים

מנהל פורום אורתופדיה