רצועה קידמית צולבת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/04/2003 | 21:56 | מאת: יוסי

שלום לפני 3 שנים קרעתי את הרצועה במשחק כדורסל לא עשיתי ניתוח ולאט לאט חזרתי לרוץ ולשחק כדורסל(לא 100 אחוז מאמץ) לפני כ-חודשיים סובבתי שוב את הברך במשחק כדורסל - לאחר מכן חזרתי שוב לרוץ האם ריצה תפגע בברך יותר , או תחזק אותה ? באיזה בירכיה כדאי להשתמש בכדי למנוע סיבוב נוסף של הברך, וכמה בערך היא תעלה ? האם אני גורם נזקים נוספים לברך בכך שאני נמנע מניתוח? תודה רבה מראש

27/04/2003 | 00:23 | מאת: יפעת

מבקשת עזרה. 1.מהם התרגילים לחיזוק מפרק הירך במקרה של קרע מוחלט של הרצועה? 2.האם רכיבה על אופני כושר נכונה לבעיה זו? 3.האם אימון על סטפר, תורם או מזיק? 4.אני בת 45 , האם מומלץ בגיל הזה לשחזר רצועה בניתוח? תודה מראש לכל נותן עיצה ותשובה.

בחירת התרגילים תליה במצב הברך . בדרך כלל רצוי להתחיל בשיטה איזומטרית עם ,החזקת משקולות " בהמשך איזוטונית -הרמת משקולות ואם אפשר לעבור לשיטה איזוקינטית הדורשת מכשור מיוחד זה רצוי. יש לעבוד על השרירים המישרים והמכופפים של הברך.

הריצה עצמה אינה פוגעת אך כל מעידה או סיבוב תוךכדי ריצה עשוי לגרום לנזק. ליצוב הברך יש חגורות מייצבות מיוחדות לפגיעות כאלו.החגורות הן יקרות בסביבות 3000 ש"ח.

מנהל פורום אורתופדיה