תמט חלקי בחוליה L1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/04/2003 | 20:27 | מאת: אפיק

עקב התקף של כאבים עזים והגבלה בתנועה בוצע צילום גב מותני עם אבחנה של "תמט חלקי בחוליה L1". שאלתי היא: האם ביצוע התעמלות והליכה על הליכון מהווים גורם סיכון ועלולים להביא להרעה במצב? האם אוכל לחזור להתעמל וללכת על הליכון 3 פעמים בשבוע? ושאלתי הנוספת היא מה מומלץ יותר כירופרקט או דיקור סיני? בתודה, אפיק

השאלה שיש לשאול היא מדוע נוצר התמט החלקי . רק לפי התשובה לכך ניתן יהיה לדון בשאלות האחרות שלך.

28/04/2003 | 22:06 | מאת: אפיק

אפיק כתב/ה: > לפני 6 שנים נפגעתי בגב בחוליה L1 עקב נפילה. במשך השנים לא היה אירוע חריג. לפני שבועיים, > עקב התקף של כאבים עזים והגבלה בתנועה בוצע צילום גב מותני עם > אבחנה של "תמט חלקי בחוליה L1". שאלתי היא: האם ביצוע התעמלות > והליכה על הליכון מהווים גורם סיכון ועלולים להביא להרעה במצב? > האם אוכל לחזור להתעמל וללכת על הליכון 3 פעמים בשבוע? > ושאלתי הנוספת היא מה מומלץ יותר כירופרקט או דיקור סיני? > בתודה, אפיק > > >

איני סבור שיש קשר בין הממצא הרנטגני לבין מחושיך היום. הליכה בדרך כלל משחררת כאב גב במיוחד בשיפוע קל ( בדרךכלל עליה יש המעדיפים ירידה ) . כירופרקט או דיקור סיני- אקמול

מנהל פורום אורתופדיה