דלקת בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/03/2003 | 18:47 | מאת: עודד

שלום רב.. אני בן 19 כמעט ועומד להתגייס לצבא בעוד כשבועיים.. לפני כחודש לאחר אימון כושר, חשתי כאבים בברך ימין. נחתי מספר ימים, ולאחר מכן עשיתי עוד אימון שאחריו התעצמו הכאבים. נפגשתי עם אורטופד, ולאחר בחינה של הברך הוא קבע שכנראה יש לי דלקת בגיד המחבר את הפיקה לעצם שמתחתיה. הוא רשם לי כדורים (דקלאורין או משהו כזה) ומשחה (דיקלופנק סודיום) וכמו כן הורה לי לעשות מיפוי עצמות. במיפוי העצמות הכל היה תקין. חזרתי אל האורטופד והוא אמר לי לחזור לפעילות בהדרגה. אתמול שוב עשיתי אימון ובמהלכו כאב לי בברך אך לא בגיד אלא יותר בצד של הפיקה. הכאב לא היה כאב שמונע ממני להמשיך אלא כאב נסבל. השאלה שלי היא האם דלקת בברך היא משהו שנוטה לחזור והאם הכאב שחשתי אתמול הוא כתוצאה מכך שהברך לא הופעלה הרבה זמן או מרגישות של הברך עקב הדלקת.

דלקת שלגיד הפיקה נובעת ממה שנקרא "שימוש יתר" . אשר לכאב של אתמול אין לי מושג מה גרם לו.

מנהל פורום אורתופדיה