טניס אלבו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/03/2003 | 06:36 | מאת: שמש ז'ק

דר' שלום אני בן 40 , ומשחק טניס שולחן כ 4 פעמים בשבוע , גם במשחקי ליגה ארצית. לפני כ 3 שבועות החלו כאבים ביד ימין שלי. מנוחה מפיגה קצת את הכאב אך עם אימון נוסף אני חש בכאבים. היתי אצל משזיסטית ואבחנתה היתה טניס אלבו. האם תוכל לפרט מה זה ואיך ניתן לטפל. תודה. שמש ז'ק

מרפק טניס הנו השם שנותנים למחלה שבה יש כאב בצד חיצוני של המפרק. הכאב מתעצם בעת ביצוע פעולות כמו הקשה בפטיש, הרמת חפצים כבדים כשכף היד מחזיקה אותם כשהיא מכוונת כלפי מטה וגם ביצוע מכת "יד אחורית " בטניס. הסיבה לכאב היא דלקת מקומית בנקודת האחיזה של שריר בשם אקסטנסור קרפי רדיאליס ברוויס .

24/03/2003 | 01:29 | מאת: שמש ז'ק

דר' שלום כיצד מטפלים?

מנהל פורום אורתופדיה