נזק שורשי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/02/2003 | 19:19 | מאת: שרית

האם תוצאה בבדיקת E.M.G בדבר נזק שורשי בחוליות ע"ש מותני מלמדת כשהיא לעצמה על פגיעה עצבית (שתוק עצבי) או שחייבת להתלוות לתוצאה גם קליניקה מתאימה. אם כן מהי אותה קליניקה שנדרשת. תודה מראש.

ראשית אין דבר כזה נזק שרשי בחוליות. נזק שרשי כוונתו נזק לשרשי העצבים ביוצאם מחוט השדרה. בדיקת EMG בודקת את הפעילות החשמלית של שרירים המושפעת מגירוי העובר אל השרירי דרך שרשי העצבים לחץ על השרשים יכול להביא להפחתת הגירויי מה שיביא לשינוי בפעילות החשמלית של השריר ומכאן נזק שרשי. אין לממצא הEMG משמעותאלא בנוכחות "קליניקה " מתאימה כגון כאב , חולשת שרירים הפרעות בתחושה והפחתה של החזרים גידיים.

מנהל פורום אורתופדיה