ספינה ביפידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/02/2003 | 06:37 | מאת: עופר

שלום בירצוני לדעת מה זה ספינה ביפידה

ספינה ביפידה הנה אחד ממומי הלידה השכיחים והקשים ביותר . זהומה שנקרא חסר בצנור העצבי. הצינור העצבי הנו תחילתה של מערכת העצבים בראשית החיים העובריים. המום שנגרם עקב כך שהצינור יש בו חסר הנו מן הקשים והוא מתבטא בכך שחלק של חוט השדרה אינו מכוסה בולט מתוך עמוד השדרה עם פגיעה קשה מאד בעצבים ו/אובמח שמתחת לו. התוצאה הי א ילדים עם שיתוק קשה של הגפיים התחתונים ראה:http://www.sbaa.org/html/sbaa_facts.html אבל עפ"ר משתמשים במונח זה במקום המונח "ספינה ביפידה אוקולטה" שזה אופרה אחרת לגמרי .כאן מדובר בחוסר איחוי של קשת החוליה ואין לממצא שום משמעות .

19/02/2003 | 21:49 | מאת: א.

שלום, אני לא רופא ולא בעל מקצוע בתחום אבל לפי מה שאני ידוע זה מצב בניגני (לא משמעותי בדרך כלל) - שחולייה S1 לא גמורה כמו שצריך עד הסוף.

מנהל פורום אורתופדיה