נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/02/2003 | 22:21 | מאת: מאיה

שלום! נקעתי את הקרסול לפני שלושה ימים - יש נפיחות, שטף דם פנימי וכאבים חזקים. כבר אתמול (יומים לאחר הפציעה) חזרתי לפעילות יומיומית רגילה למרות הקושי אני רוצה לחזור כמה שיותר מהר לפעילות מלאה ללא כאבים (אני עוסקת בספורט) ורציתי לדעת אם פיזיותריפה תגרום לכך? שאלה נוספת היא מה זה הair cost המדובר כל כך? תודה מראש

לא טוב עשית . ראשית יש לתת לנפיחות לרדת וזאת על ידי הרמה ממושכת של הרגל לפחות לשך 3 ימים. אחר כך מומלץ להתחיל בתרגול טווח תנועה כח ומה שנקרא אימון פרופיוצפטיבי. . כשיש חוסר יציבות של הקרסול ורוצים לתמוך מו משתמשים בעזרים יעודיים כגון AIR CAST שאינו אלא שני בלונים דמויי נקניקיה מחוברים זה לזה בקצה אחד. מצמידים אותם לשני צידי הקרסול ומהדקים באמצעות רצועות ולקרו.

14/02/2003 | 22:46 | מאת: מאיה

תודה על התשובה המהירה! הלכתי לעשות צילום יום לאחר הנפילה והאורתופד אמר לי בפרוש לדרוך על הרגל ולהשתמש בה... שאלה נוספת יש לי אליך.. מה ההערכה שלך לגבי הזמן שיקח לי להחלים לגמרי ולחזור לפעילות רגילה?

מנהל פורום אורתופדיה