תיפקוד כבד וכליות עקב שימוש בסלקוקס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/09/2019 | 19:46 | מאת: יוסי קדוש

שלום רב בעקבות כאבים בכב תחתון צד ימין עם הקרנה לעכוז ולרגל ימין קבלתי כדורי סלקוקס 100 מ"ג .נתבקשתי לקחת פעמיים ביום למשך תקופה של ודש לערך או עד שהכאב מפסיק. במהלך בדיקת דם שנתית שגרתית היו ערכים גבוהים ב: Urea 44 creatinine 24 alt gpt 48 במקביל טופלתי אצל כירופרקט והפסקתי עם הסלקוקס. היום חזרתי על בדיקות הדם והכל היה תקין Urea 33 creatinine 1.14 alt gpt 31 השאלה שלי היא האם ידוע לך שסלקוקס יכול אכן להביא להרעה באינדיקטורים שרשמתי? אם כן, האם זה אומר שאני רגיש לתרופה או שזאת תגובה סטנדרטית של התרופה? אם אכן הסלקוקס גרם לעלייה שלעיל, האם מוכר לך המנגנון שזה קורה? כלומר מדוע לא עלו גם פרמטרים אחרים של תיפקוד כבד כגון AST? המידה ואני רגיש לתרופה הזאת ,מה אני אמור לעשות בעתיד במידה ואסבול מכאב גב חזק? יש לציין שאני סובל מספונלולזיס מילדות וכאבי הגב באים והולכים. אני מתאמן בחדר כושר וזה עוזר אך לא פותר את הכאבי גב לתמיד

ידוע שגם תרופות המעכבות את האנזים COX 2 דוגמת סלקוקס יכולות לגרום נזק לכבד ואי ספיקת כליות לגבי המנגנון איני זוכר.

10/09/2019 | 19:41 | מאת: יןסי

האם יש תרופות אחרות שפחות גורמות לנזק לכבד ולכליות? מה עושים אנשים הרגישים לסלקוקס? האם יש אלרטרנטיבה? האם זריקת וולטרן גם גורמת לנזק לכבד ולכליות?

מנהל פורום אורתופדיה