בירור - תהליך סקלרוטי ליטי מעורב בסקרום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/08/2019 | 11:50 | מאת: מזי

שלום רב, הופניתי לביצוע c.t עמוד שדרה מותני בעקבות כאבים ממושכים בגב תחתון המקרינים לעכוז ולרגל שמאל. בתוצאות כתוב בין היתר: הודגמה סקוליוזיס, שינויים ניווניים במבנה הגרמי, היצרות מרווח בין חולייתי בגוהנ L5-S1, הודגם תהליך סקלרוטי וליטי מעורב בסקרום מימין, ללא עדות לפריצת קורטקס- להמשך בירור ע"י מיפוי עצם. L3-L4, L4-L5, L5-S1 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי, הפורמינות שמורות. בנוסף הודגם כבד בצפיפות היפרדנסית ונוזל חופשי בכמות קטנה באגם. שואלת מה הטיפול האפשרי למה שמתואר בממצאים ובעיקר מה המשמעות של תהליך סקלרוטי ליטי המופיע ? תודה רבה.

ממצא כזה יכול להיות גידול או מוקד של זיהם עצם כרוני. הברור צרי ךלכלול מיפוי עצמות ובת"מ(MRI )

12/08/2019 | 10:41 | מאת: מזי

תודה על התגובה המהירה. האם ב mri ניתן לעמוד על טיבו של התהליך אם הוא ממאיר /שפיר או דלקתי?

מנהל פורום אורתופדיה