הירדמות יד שמאל תוך כדי שינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/08/2019 | 03:13 | מאת: איה

היי מזה כשנתיים התחלתי לסבול מהירדמות יד שמאל במהלך השינה, אני מתעוררת משינה כשהיד רדומה מהכתף עד כף היד מרגישה שהיא כבדה ונופלת, מתחילה להזיז את האצבעות ולוקח כמה דקות עד שחוזרת התחושה ונשאר כאב בתוך הכתף, שמתי לב שהתופעה מחמירה בתקופת המחזור החודשי וזה תמיד קורה תוך שעה שעתיים מרגע השינה, בפעם האחרונה היה בנוסף כאב שהקרין מחוליות עמוד השדרה שמתחת לצוואר עד לכתף, זה מסוכן? למי צריך לפנות לנוירולוג או לאורטופד?

הסיבה למחושיך הנם לחץ על עצב בעת השינה . הלחץ יכול להיות לכל אורך מסלולו של העצב אבל המקומות השכיחים הם באזור המקלעת הצווארית (בין הצוואר לבית השחי) המרפק ובאזור שרש כף היד

מנהל פורום אורתופדיה