מניעת פריקות חוזרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/08/2019 | 14:46 | מאת: משה

לאחר שכתבת לי את תשובתך על פריקת כתף מ2/8/19ואמרת לעשות פיזיוטרפיה וציינתי לפניך את תשובת הmriרציתי לשאול אותך איך אפשר למנוע פריקות חוזרות והאם יש צורך במגינים מיוחדים שישמרו על הכתף מפריקות חוזרות אני בנתיים עושה המון תרגילים שנתן לי הפיזיוטרפיסט על מנת לחזק את הכתף אודה לך אם תענה לי

הסוד של מניעת נקעים (כן נקע לא פריקה) הוא בהמנעו מהתנועה שבו יתרחש נקע על פי רוב מדובר בנקע קדמי והתנועה המסוכנת שילוב של הרמת הכתף וסיבוב חיצונישל הכתף ( כמו שזורקים חפץ או כדור מעל לראש או כמו שמנחיתים בכדור עף). יש חגורות כתף המגבילות את התנועה הזאת ומונעות נקע חוזר. ראה דוגמא ב: https://he.aliexpress.com/item/32821584679.html

מנהל פורום אורתופדיה