דחוף.פריקת פיקה בברך של בתי בת ה-14.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/08/2019 | 12:37 | מאת: אפרת

אשמח לחוות דעתך.לפני שבועיים בתי בת ה-14 פרקה את ברך שמאל בזמן שרקדה בבית.נפיחות מאוד גדולה כאבים עזים ואי יכולת לדרוך על הרגל.פונתה ע"י מד"א.במיון אובחן שפרקה את פיקת הברך.בוצעה החזרת הפריקה למקום.ולאחריו נעשה צילום רטגן.לא נמצא עדות לשבר .פטלה במקומה.נעשה חבישה אלסטית למשך 4 ימים והומלץ על מנוחה ללא פעילות ספורטיבית עד לביקורת. עד כה עדיין נפיחות גדולה ,ישנם כאביםוהגבלה בדריכה על הרגל. בתאריך 1/8 בביקורת במרפאה האורטופדית שוב נשלחה לבצע צילום רנטגן.לא נצפה שבר.הפטלה במקומה.בבדיקת הרופא:רגישות במישוש מעל פיקה אספקט פנימי,מניעה ברך בגדר הנורמה.בצילום אין ממצא חריג.צריכה ברכייה לברך genutrain p 3(תומך עם מיגון קבוע לפיקה).המלצת הרופא:ביקורת בעוד 4 שבועות.ללא פעילות ספורט.מנוחה ע לבקורת. הילדה עדיין סובלת מכאבים,עדין נפיחות גדולה וקושי בדריכהעל הרגל .מתהלכת בבית ע"י תמיכת קב. לא היו בעבר בעיות אורטופדיות למעט עצם בולטת בשתי כפות הרגל שבשלב זה בגלל גילה הצעיר אין מה לעשות ועליה להמתין לגיל בוגר יותר. הייתי שמחה ומודה על חוות דעתך.האם לא היה צריך להפנות אותה לבדיקת ct או mri או אולטרסאנד לבדיקה האם נגרם נזק כלשהו לרצועה(יודעת שבצילום רנטגן לא ניתן לזהות רצועות ..)??? האם הנפיחות לא הייתה אמורה להעלם או לפחות לרדת לאחר כבר יותר משבועיים??האם הברכייה אמורה לפתור את הבעייה ואם לאחר תום הארבעת השבועות תישאר נפיחות או עדיין כאבים מה לדעתך יהיה המשך הטיפול?? האם יש סיכוי גדול שבתי שוב תפרוק את הברך???

אכן בת"מ (MRI ) הפכה כיו םלהיות בדיקה שכיחה במקרה של נקע ( וגם כשיש נקע חוזר או חשד לתת נקע ) של הפיקה . בדיקה זאת מאפשרת לקבל מידע על הנזק שנגרם לסחוס ולעצם של הפיקה ושל הטרוכלאה( המסלול של הפקה בעצם הירך) , על התפחות הטרוכלאה, על היחס בין גבשושית השוקה והטרוכלאה( מרחק TT-TG ) ועל הנזק שנגרם לקישוריםהמיצבים את הפיקב במיוחד הקישור הפנימי.

מנהל פורום אורתופדיה