פריצת דיסק L2-L3 ויישור הלורדוזיס המותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/08/2019 | 09:17 | מאת: ישראל

שלום רב דוקטור. עקב נסיון הרמה של אימי שנפלה ולאחר מכן נחיתה על פלטת קרשים אני מתקשה ללכת עם הקרנה גם על הברכיים ועד כפות הרגליים ואפילו לשבת על האסלה או כיסא אני מרגיש כאבים מוזרים .רופא לילה טוען שמערכת העצבים מגיעה מהגב עד לישבן ומטה. האם פריצת דיסק כפי שהוגדרה ב MRI: פרוטרוזיה דיסק מרכזי עם קרע אנולרי הגורם ללחץ על השק התקלי יכולה להסביר את ההקרנה על הישבן ברכיים ומטה? ומה זה יישור הלורדוזיס המותני? האם זה הסיבה שקשה לי לקום ממצב ישיבה?

פריצת דיסקה L2-3 אםהיא לכוון הנקב הבין חוליתי תגרם ללחץ. על שרש L2 המעצבב ( תחושתי ) את המפשעות והצד הפנימי של חלק עליון של הירכיים. ל א מתאים לפיזור הכאב אצלך.

מנהל פורום אורתופדיה