מבנה גרמי המגביל את טווח התנועה בזרועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/07/2019 | 15:24 | מאת: נתנאל

היי, יש לי בעיה שככל הנראה היא במבנה הגרמי במפרק המרפק. אין לי את האפשרות ליישר ידיים עד הסוף. בהליכות ידיים ובתרגילים כבדים של ידיים ישרות מעל הראש כמו לחיצות כתפיים / אוברהד סקווט / הליכות חוואי עם משקולות מעל הראש - אין לי את היכולת "ליהנות" מהישענות של המשקל בדחיסה על הזרוע והמאמץ שלי לשמור את המשקל מעל הראש גבוה בהרבה לעומת אדם היכול להגיע לפשיטה מלאה בזרוע. שלא לדבר על כך שזה "מכער" את התנועות שלי. אני בעצמי מדריך קבוצות כושר ומתאמן קרוספיט. השאלות שלי הן - איך ניתן לטפל במצב שכזה? איך מומלץ לבחון האם אכן המקור הוא גרמי? צילום סטנדרטי יעשה את העבודה או שיש משהו נוסף שניתן לעשות? ובמידה ואכן הבעיה גרמית, האם ניתן להתערב כירורגית לטפל בבעיה? אילו סיכונים קיימים? תודה על כל תשובה, נתנאל

עווג (דפורמציה) גרמי יזוהה בצילום מרפק פשוט. בלי לדעת על למה מדובר אני טוען כל שהרעיון "לתקן" בניתוח הנו רעיון עיועים

מנהל פורום אורתופדיה