כאב בכתף ביד מה ה יכול להיות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/07/2019 | 17:50 | מאת: רחלי

שלום בת 28. בימים האחרונים כאב ליד הכתף ביד למעלה בזרוע.. הכאב מורגש מאד כשאני מזיזה את היד אחורה. כאבים חזקים וחדים לכמה שניות ועובר . כמו כן תחושה של שכם תפוסה. ממה זה יכול להיגרם. לא קיבלתי מכה ולא הרמתי משו יוצא דופן. למעט העובדה שמדובר ביד ימנית והיא הדומיננטית. כשהיד במנוחה הכאב מורגש פחות. אין הגבלה בתנועה.

מקורות כאב אפשריים: 1. ע"ש צווארי 2. כתף . 3. כאב ממקור שרירי מעל לשכמה 4. לחץ על עצב בכתף סיבות אפשריות לנ"ל: שינוי ניוניים בצוואר, שינויי ניווניים בשריר הכתף ( תיסמונת התנגשות) נקודת הדק בשרירי המניע את הכתף.

מנהל פורום אורתופדיה