עיצות ואבחנות שונות מאורתופדים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/07/2019 | 14:13 | מאת: שיר

שני מומחים לכף רגל קרסול אבחנו משהו מולד בכף הרגל ואמרו שרק ניתוח יעזור נגד הכאבים.רופא שלישי קבי מחלה סיסטמית וקנאביס ואפילו לא פיזיותרפיה. לא בדק את הצילומים שהבאתי וגם לא שלח אותי לצילום. חוץ מלכעוס וללכת לרופא פרטי האם אוכל לדרוש ממנו להפנות לצילומים עדכניים? הדיסקים הקודמים משנים רחוקות מאוד. רנטגן ואולטרסאונד שנעשו בעבר. מה עליו היה לעשות כדי לבסס את אבחנתו? חוץ ממישוש ידני? האם אין זה זלזול באבחנה?

"משהו מולד ..." זה לא אבחנה. הרופא השלישי הגדיל לעשות שכן איבחון דורש הקשבה לכל הפרטים, בדיקה דקדקנית ובדיקות עזר ( כמו צילום ואולטראסאונד) להציע קנביס כטיפול ראשון זה פשוט לא רציני.

מנהל פורום אורתופדיה