האם עצם המפרק בירך יכול להתחזק ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/07/2019 | 22:22 | מאת: יואב

מפרק ירך שלי סדוק לאחר נפילה. האם הסדקים יכולים לצמוח עם פעילות גופנית , תזונה דלת סוכרים ועמי לנים ותוסף מזון כלשהו ?

מפרק אינו יכול להסדק שכן מפרק הוא מקום בו נפגשות עצמות ( כמו נשיקה שזה פגישה של שפתיים שיכולות להיות סדוקות או לא). אני מניח שהכוונה לשבר בעצם מעצמות המפרק. שבר כמו שבר בדרך כלל מתאחה . תזונה נכונה יכולה לעזור.

10/07/2019 | 11:01 | מאת: שרית

ראשית המון בריאות, שנית אני ממליצה מאוד לשמור על תזונה נכונה ואורח חיים בריא . לדעתי ממה שאני יודעת ומכירה על מנת שהמקום יתאחה יותר מהר מומלץ ליטול תוספי סידן, אני ואימי משתמשות באופן קבוע בדנסיטי (היעיל פי 2 מהתוספים הקיימים בשוק)- ממליצה בחום.

מנהל פורום אורתופדיה