נגישות
נגישות

התייעצות בקשר לפגיעה בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/07/2019 | 11:45 | מאת: שולי

שלום ד"ר, עקב נפילה וסיבוב הקרסול עברתי בדיקת MRI ועל פי הממצאים ישנו קרע ברצועה ובצקות בעצם. .Partial tear and scarring of the anterior talofibular ligament .Suspected osteochondral injury of the posterior medial talar dome without a discrete OCD fragment .Bone contusions of the medial lateral malleoli הטיפול אליו הופניתי הוא פיזיותרפיה, מרפאת כאב ומרפאה אלטרנטיבית. התורים למרפאות כאב רחוקים (לפחות עוד חצי שנה) ואני תוהה האם יש טעם בכך וכיצד יכולים לסייע לי שם? אשמח לשמוע מה לדעתך מתוך ההפניות שקיבלתי יכול לסייע בכאבים (מלבד משככים שאני כבר לוקחת), וגם כיצד ניתן לזרז את ההחלמה כדי שאוכל לחזור ללכת בהקדם האפשרי. האם יש טיפולים מסוימים מומלצים למצב זה? כמו כן, האם במצב זה של קרע ובצקות כדאי לעלות לטיסה או שזה עלול לעורר כאבים חמורים יותר? תודה רבה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

פרט חשב וחסר בסיפורך הנו יציבות קרסול. אפשר לברר האם הקרסול יציב או לא בבדיקה ידנית ובצילום בטכניקה הנקראית TELOS . אם ימצא שיש חוסר יציבות יש צורך ליצב את הקרסול על ידי חבק קרסול מתאים וטיפול פיסיותרפי. טיפול במרפאת כאב וטיפול " אלטרנטיבי" הנם מיותרים לדעתי.

06/07/2019 | 16:34 | מאת: שולי

תודה רבה על המענה האם לדעתך ניתן לטוס במצב זה? מבחינת הלחצים בטיסה וכו' האם הבצקת בעצם או הכאבים עלולים להחמיר?

אין שום בעיה עם טיסה

מנהל פורום אורתופדיה