שבר בפיבולה לאחר שבעה שבועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/07/2019 | 19:47 | מאת: רינת

לפני 7 שבועות שברתי את עצם הפיבולה בטיול. גובסתי בגבס עד מתחת לברך 6 שבועות, ללא דריכה על הרגל. לאחר שהורידו את הגבס צילמו לי את האגל וראו שהשבר לא התאחה אולם נשאר באותו מנח. כיום אני עם איירקאסט מרבית היום כדי למנוע נפילה או סיבוב הקרסול ולחזור לגבס. אני דורכת על הרגל כבר שבוע והתחלתי פיזיותרפיה. אני בת 46, בריאה בדרך כלל. האם השבר יתאחה? האם הדריכה על הרגל עלולה לפגוע באיחוי או לזרזו? הרופא אמר שהשבר עלול להתאחות לאחר זמן רב.

דרכם של שברים להתאחות חוץ מיוצאים מן הכלל. יש מצבים הידועים בנטיתם לגרום לחוסר איחוי אחד מהם הוא תנעתיות יתר כשמדובר בעצם השוקית התנועה הרלונטית היא כיפוף וישור הקרסול מכיון שרגלך מקובעת אין סיבה לחשוש מתנועתיות יתר

מנהל פורום אורתופדיה