ליפומה אטיפית לעומת ליפומה רגילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/07/2019 | 10:53 | מאת: שיר

שלום רב מה ההבדל בין "ליפומה" ל"ליפומה אטיפית"? בתשובה לאולטרסאונד רקמות רכות נכתב- "בבדיקה מכוונת שטחית בתת עור הודגם נגע הדי, בלתי אחיד, א-ווסקולרי בממדים של 19 מ"מ על 8 מ"מ. הממצא יכול להתאים לליפומה אטיפית. מה זה אומר?? מה זה ליפומה "אטיפית"? במה היא מבדלת מליפומה רגילה?

ליפומה "טיפית" ( פשפוטה ) היא גוש רקמה עשוי מכיל הרבה שומן מקרוסקופי. .יש וראיציות רבות. גידול לא ממאיר ליפומה אטיפית היא ליפמוה שנראית אחרת בבת"מ (MRI ) . לדעתי אי אפשר באמת להבחין בין השניים אלא בבת"ם.

מנהל פורום אורתופדיה