פריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/02/2003 | 22:40 | מאת: אוהד לוי

שלום לכולם ולדוקטור היקר... לפני כ3 שנים בערך היתאמנתי במכון כושר (בסביבות גיל 16). וכנראה שהרסתי איכשהו את הכתפים ז"א יש תנועות מסוימות ב-2 הידיים שגורמים לי ל "קליקים" למינהם בשתי הידיים באיזור הכתפיים. בערך באותה תקופה נאבקתי עם חבר כחלק ממשחק, ופרקתי את כתף ימין. לא הגעתי עם זה באותו יום למיון אלה רק יום למחרת , ואז היא הוחזרה למקומה. עכשיו אני סובל לעיתים מכאבים ו"כתף בילתי יציבה" שניתנת לפריקה כואבת נורא , אפילו במהלך השתעלות חזקה. האם יש פתרון לבעיה שלי ? או שאצתרך ליסבול בשקט כל החיים?. האם יש סוגי ספורט מסוימים שאני יכול לבצע במטרה לשקם את הכתף? כל עזרה או טיפת מידע תתקבל בברכה גדולה מאוד... תודה רבה מראש.

על פי סיפורך נראה שהרקע לבעיתך הוא "גמישות יתר". במקרה כזה מקובל טפל באופן שמרני כלעוד ניתן וכאן מדובר על חיזוק השרירים הסובבים את הכתף בטכניקה שלא תאיים על יציבות הכת. לומדים זאת בעזרת פיסיותרפיס במקרים עקשניים יש שיטה של חימום קופסית המפרק באמצעות אלקטרודה המוחדרת בשיטה ארתרוסקופית. החימום גורם לכווץ הקופסית. אסיים ואומר כל מה שכתבתי למעלה תקף רק בתנאי שעברת ברור יסודי של מצב הכתף שלך.

מנהל פורום אורתופדיה