ממצא ותחום רפואי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/06/2019 | 04:52 | מאת: שני

שלום דר', ברקע יש לי NF, ביצעתי MRI מותני ומס' תמונות של הסקרום. יש שני ממצאים חדשים, (מיזה כשנה אני סובלת מכאבים גב תחתון, קושי בישיבה, כאבי רגליים), הרופא המפנה לבדיקה הוא רופא מעקב של נוירואונקולוגיה / NF. אחורית לאיסכיום משמאל צמוד לנקב הסכיאטי הגדול מצד זה מודגם נגע סגלגל במימדים של כ-3X1.9 ס"מ, תהליך סגלגל נראה מדיאלית לשריר האופטורטור הפנימי משמאל במימדים של כ-12X33 מ"מ. התהליך האחורי מבינהם מערב את איזור מהלך העצב הסיאטי משמאל. 1. לאיזה תחום רפואי שייך, נוירוכירורגיה / כירורג / אורטופד ? 2. איפה זה המיקום בגוף של "אחורית לאיסכיום משמאל צמוד לנקב הסכיאטי הגדול מצד" - עכוזים, אגן, ירך, סקרום? 3. מהו תהליך / נגע סגלגל ? שוואנומה, נוירופיברומה? ממצא אחר? אשמח לתשובתך והכוונה.

1.נוירוכירורג המתמחה בניתוחי עצבים הקפיים או אורתופד אונ וירואונקולוג. 2. ראי תמונה ב: https://teachmeanatomy.info/pelvis/bones/hip-bone/ האיסכיו הוא הירוק. . המגרעת הסכיאטית היא בורוד מעליו. 3. ה"תהליך " הנו גידול. בNF2 AND 3 הגידול היותר שכיח הוא מתאי שוון ( נורושוונומה).

מנהל פורום אורתופדיה