צילום us קרסול ??????

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/06/2019 | 00:08 | מאת: יוסי

עשיתי צילום us בקרסול ולא הבנתי את הפענוח אשמח להסבר ומה עליי לעשות. להל ממצאי בדיקה על קולית של קרסול שמאל : הסיבה לביצוע הבדיקה-בירור נוזל בכמות בינונית ברצס קדמי של מפרק הטיביוטלארי הגידים בחלק הקדמי של הפרק, כולל טיביאליס אנטיריור, אקסטנסור הלוציס לונגוס ואקסטוסור דיגיטורוס לונגוס נראים בעובי הדיות ומהלך תקינים. אין נוזל סביב בכמות משמעותית הגידים בחלק מדיאלי של הפרק כולל טיביאליס פוסטריור, פלקסור דיגיטוררם לונגוס ופלקסור הלוציס לונגוס, הרצועה הדלטואידית נראים בעובי, הדיות ומהלך תקינים. איו נוזל סביבם בכמות משמעותית הגידים בחלק הלטרלי של הפרק כולל פריניאוס לונגוס, פרוניאוס ברביס נראים בעובי, הדיות ומהלך תקינים. איו נוזל סביבם בכמות משמעותית הרצועות הלטרליות CF-1 ATAFL מעובות, תת-הדיות, בלתי אחידות בסיכום : נוזל חופשי במפרק הטיביוטלארי קרע חלקי ? אנתרופתיה ? ברצועות הלטרליות ATAFL ו-CF (0, 2,2,0) תודה על הפניית הנבדק ובברכה,

התעבות של קישורים (רצועות) בצד החיצוני של הקרסול בעקבות נקע.

02/06/2019 | 12:44 | מאת: יוסי

מה זאת אומרת התעבות של הרצועות? ומה שיטת הטיפול המומלצת ביותר?

מנהל פורום אורתופדיה