כאבי גב תחתון בשל תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/05/2019 | 23:11 | מאת: מישמיש

שלום רב, בחודש יוני האחרון עברתי תאונת דרכים כאשר רכבי היה האמצעי מבין השלוש ולכן רכבי ואני קיבלנו את המכות העוצמתיות ביותר הן מהרכב הפוגע והן מהרכב עליו הועף רכבי כשאני בתוכו. עד היום אני סובלת מכאבי גב תחתון קשים. הפיוזתרפיה בקופ"ח הינה קבוצתית ולא סייעה בדבר; טופלתי בדיקור סיני עד ממש לאחרונה ללא הטבה. כחודש לאחר התאונה חזרתי להתעמל בזהירות רבה מאד (ההמלצה של הפיזיותרפיסט היתה פילאטיס רצפה ולעזוב למשך תקופה את אימוני הפילאטיס מכשירים שהייתי עושה). התלוננתי מספר פעמים לאורתופד המטפל והוא אמר שאין מה לעשות והציע זריקות קורטיזון לכאב; זריקות שאיני מעוניינת בהן היות והן לא מטפלות בבעיה אלא רק בסימפטום. מבחינת בדיקות דימות נעשו רק צילומים של עמוד השדרה והגב התחתון. איזו בדיקת דימות יכולה לתת תמונה טובה יותר של המצב או שבאמת אין מה לעשות ? אודה לעצתך המקצועית

הבדיקה היחידה החשובה מכולן היא הבדיקה הגופנית. בהמשך ובאתם לממצאי הבדיקה גופנית יש מקום לבדיקות דימות נוספות שהיעילה מכולן היא בת"מ (MRI )

מנהל פורום אורתופדיה