פענוח תוצאות mri עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/05/2019 | 17:55 | מאת: זהבית

עברתי תאונת דרכים והתחלתי לסבול מכאבים חזקים בצוואר וכתף שמאלי עד כגי שאינני מצליחה לסובב את הראש שמאלה ולפעמים קורה לי שהצוואר והראש תפוסים ללא הזזה. הופנתי לבדיקה. להלן תוצאות הבדיקה אודה להסבר ברור יותר. C3-c4 בקע מרכזי משיק לשק ומרכז החוט. אימפרסיה קלה על מרכז החוט ללא היצרות ספינאלית או נוירופורמינלית c4-c5 כנ"ל. C5-c6 בקע דיסקלי אשר בולט יותר לאזןר הפאראצנטרלי משמאל. אימפרסיה מתונה על השק וצידו השמאלי של החוט. ללא היצרויות של התעלות הנוירופורמינליות. C6-c7 בלט ללא היצרויות. C7-d1 בלט ללא היצרויות. ולסיכום: שינויים ניוונים עם בקעים ולחץ מתון על החוט כמפורט. לא נצפות היצרויות משמעותיות וללא מיאלופתיה.

הממצאים המשמעותיים הנם פריצת דיסק ( בקע דיסק) בן החוליות 3-4 ו 5-6 בצוואר. הבקע בין החוליות 5 ו 6 הוא כנראה משמעותי יותר שכן הוא פונה לצד שמאל וכנראה לוחץ על שרשי עצבי םמשמאל.

23/05/2019 | 13:29 | מאת: זהבית

ממש תודה על תגובה מהירה וברורה. רק אם אפשר לשאול עוד האם זה מסוכן? מה הטיפול לזה אם יש? האם אסור לי לעשות דברים כמו מסאג' או מאמץ גופני מסוים? כמובן שקבעתי תור לאורטופד אבל זה ייקח עוד הרבה זמן. אודה לתגבותך

מנהל פורום אורתופדיה