כאבי גב ואגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/02/2003 | 21:16 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 24, סובלת מכאבי אגן וגב תחתון מזה זמן רב. כאבי הגב מתחזקים בפעילות ספורטיבית כגון כפיפות בטן, או פעילות ספורטיבית אחרת. אציין שעברתי מיפוי עצמות בו נמצא קליטה במפרקים הסקרואליטים, לאחר מכן בצעתי CT אגן שיצא תקין, כמן כן בצעתי MRI אגן שגם הוא יצא תקין. מה זה אומר לגבי המיפוי עצמות, האם מדובר בדלקת למרות ששאר הבדיקות יצאו תקינות (שקיעת דם שלי 70). שאלה נוספת בקשר לכאבי גב תחתון, האם ניתן לראות באמצעות CT ו MRI של האגן, את חוליות גב התחתון. הרופא טוען שאין בעיה בגב תחתון כלל (למרות שלא הסתכל כלל על הגב אלא רק בצלומים) כפי שידוע לי, בדיקות הCT והMRI של האגן אינם סורקות את הגב התחתון, אלא רק מיפוי עצמות . האם אני צודקת? אני מטופלת בשיאצו והמטפל טען שהוא רואה שיש לי מעין "עקמת" בגב תחתון, שבולטת לעין, כאמור, הרופא לא ראה ויזואלית את הגב אלא רק את הצילומים וטוען שאין בעיה, האם עליי להמשיך בברור נוסף?

כאב גב תחתון +ממצא של קליטת יתר במפרקי סקרואיליאקליים + שקיעת דם מוחשת צריכה להדליק נורה אדומה מעל לאבחנה של מחלה שיגרונית . ממליץ שתפני לראומטולוג.

מנהל פורום אורתופדיה