mri ברך ונפיחות בצד הברך מזה שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/05/2019 | 22:07 | מאת: אבריל

שלום, אני בת 28 לפני כ 4 שנים התחלתי להתאמן בסדרת אימונים קלילה עם משקולות יד ללא כאבים מסויימים, אך לפני כשנה וחצי הבחנתי בנפיחות בצד ברך שמאל ואילו בצד ימין אין את אותה נפיחות, כאשר אני לובשת מכנסיים וחצאיות ממש רואיםאת השוני בן הרגליים באופן מוזר, גם לאחר ירידה במשקל הנפיחות נשארה, מציינת שהתחושה היא כמשו זר בצד הברך וכאבים קלים בלבד אך בשעות הערב העמידה מקשה. ביצעתי צילום לברך אולטרסאוד שהממצאים היו שמדובר בשומן בלב. נשלחתי על ידי אורטופד לmri, ולהלן התוצאות: ממצאים: לא הודגמו שברים, בצקות לשדיות או אוסטאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות תקינות. ללא עדות לקרע בשני הסהרונים. סימני טנדינוזיס מינימלי בגיד הפיקה הפרוקסימלי. סחוס הפיקה תקין. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. ללא הדגמת ציסטה פופליטאלית. מודגמת בצקת קלה במישור שומן בין ה- ITB לבין ה- LFC. ללא הדגמת גוש ברקמות הרכות באזור הברך. לסיכום: RUNNERS KNEE קל, ללא הדגמת ממצא חריג משמעותי אחר קיבלתי הפניה לפיזיותרפיה וכדורים נגד דלקת שגרמו לי לתופעות לוואי ולא ניכר שיפור בנפיחות. אני מרגישה שלאובחנתי בצורה נכונה והבעיה כבר נמשכת שנים ומתסכלת אשמח לדעתךך על תוצאות הבדיקה ופירוט הבעיה שציינתי כמו כן גם הפסקתי להתאמן, יש צורך בכך או שאפשר להמשיך? מודה מראש

מאחר שלא ראיתי את הבדיקה ( ראיתי את הפענוח שלה) אין לי אלא לסמוך עלהמפענח שמצא רק שינויים קלם בגיד שלהשרירי הארבעה ראשי במקום התחבורתו לפיקת הברך

07/05/2019 | 12:10 | מאת: אבריל

ממה זה יכול לנבוע? יש טיפול שהיית מליץ בכל זאת?

מנהל פורום אורתופדיה