סקרואיליאק , הדמיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/04/2019 | 18:31 | מאת: שאול

שלום אודה על עזרתך 1. כתבת שניתן לראות סקרואיליטיס בצילום. הכאב החל לפני 7 שבועות. האם אחרי פרק זמן כזה כבר יראו זאת בצילום או שזה מוקדם מדי לכך שיראו בצילום? 2. כתבת לי שאפשר לראות סקרויאליטיס ב CT. האם בסיטי יראו אחרי 7 שבועות? 3. האם CT עמוד שדרה מותני כולל SIJ אפשר לעשות בלי חומר ניגוד? ( אסור לי יוד ) או שחייבים יוד בשביל לראות את הסקרואליאק? תודה רבה

אין סמיכות בין הכאב והמראה הדימותי. לעיתים קרובות מוצאים סימנים דימותיים ללא כאב ולהפך. אין צורך בחומר ניגוד

מנהל פורום אורתופדיה