טיפול בזריקות אורטוקין לברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/04/2019 | 11:33 | מאת: ניר

שלום רב, לפני כמה ימים שאלתי פה בקשר לזריקת אורטוקין לבעיה בכרית השומן בברך על שם hoffa כרגע סובל תקופה ארוכה מהבעיה הזו ושני אורתופדים שונים המליצו לי על הזריקה הזו כטיפול בבעיה רציתי לדעת רשמת לי בעבר כי אין עדויות לריפוי באמצעות הזריקה הזו למה הכוונה? מבחינה רפואית אין ראיות שהזריקה הזו בכלל עוזרת? האם עדיף לנסות זריקת סטרואידים קודם? תודה

יש ראיות די טוות שההזרקה עוזרת במקרים של שחיקת סחוס בברכיים, על ידי האפקט האנטידלקתי שלה. איןהיא גורמת ל"התחדשות" הסחוס המפרקי אבל התוצאות יותר טובות מאלו של הזרקת סטרואידים. לגבי כרית השומן על שם" הופה" אין פירסומים.

מנהל פורום אורתופדיה