צילום רנטגן של עמוד השדרה חשד לעקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/04/2019 | 10:01 | מאת: דוד

שלום. יש לי גבנון בגב ואני משתדל ללכת תמיד עם גב זקוף אך הלכתי לבצע צילום רנטגן דרך אורתופד ובצילום נמצא שיש לי עקמת.. צירפתי כאן תמונה שצילום עמוד שדרה רציתי לשאול , כמה העקמת בצורה S שמוצגת בתמונה גרוע ? וכמה מעלות העקמת כי הרופא לא ציין זאת.. אני בן 24 , האם אפשרי לתקן את העקמת ? אם כן מה הדרך המומלצת היום.. תודה התמונה בקישור כאן http://www.up2me.co.il/images/74952335.png

אי אפשר למדוד את העקמת בלי התכנה היעודית לכך . באופן כללי אני מעריך שמדובר ב עקמת של 20-30 - מעלות. אין צורך לטפל בעקמת בגודל זה. שכן הדרך היחידה לישר תא העקמת היא בניתוח גדול ומיותר שכן בגילך אין סכנה שהעקמת תגדל . אם במדידת העקמת ימצא שטעיתי בהערכתי והעקמת קרובה יותר ל50 מעלות אז יש מקום לשקול טיפול ניתוחי

11/04/2019 | 21:44 | מאת: דוד

האם טיפול פיזוטרפיטי יכול לשפר את המראה החיצוני של העקמת? חוץ מניתוח מה האופציות הנוספות שקיימות ?

מנהל פורום אורתופדיה