כאב ברכיים מזה כשנה וחצי לא חולף 2 בדיקות mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/04/2019 | 11:51 | מאת: ניר

שלום רב, לפני כשנה וחצי התאמנתי לקראת הצבא בתרגילי ספרינטים על דיונות, ריצות עם משקל וזחילות לאחר כמה חודשים החלה לי כאב בברך שמנע ממני את הפעילות, הרגשה של כמו דקירות בברך באיזור הפיקה ביצעתי mri לאחר כחודשיים מהפציעה בו לא נראה דבר מלבד פליקה מדיאלית מעובה. ביצעתי את כל התרגילים כפי שהפיזיותרפיסטים נתנו לי עשיתי זריקות prp ודיקור אורתופדי. ולאחר כמה חודשיים של טיפול התחלתי להרגיש כאב גם מאחורי הברך כאשר עמדתי הרבה או הלכתי הרבה. כרגע הכאב באיזור הפיקה פחת בעקבות כל הטיפולים אך עדיין יש כאב מאחורי הברך ובאיזורים שונים בברך הקידמית מהתקופה האחרונה: ביצעתי בדיקת mri נוספת לפני כחודשיים, בה נמצא כי יש לי בצקת לשדית המתאימה לקונטוזיה באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי האורתופד אמר כי זו בצקת מח עצם והפיתרון הוא מנוחה 6 שבועות, דבר שעשיתי כבר בעבר ואף יותר זמן ולא הייתה הטבה. רציתי לדעת האם הבצקת הזו היא יכולה לגרום לכאב גם מקדמת הברך? האם יש המלצה לטיפול מסויים זריקה מסויימת (אולי קורטיזון)? והאם הטיפול בדיקור אורתופדי יכול להועיל

איני יכול לענות בלי שאדע מה הממצאים בבדיקה הגופנית

07/04/2019 | 12:53 | מאת: ניר

אבל שאלה בכללי האם הגיוני שהבצקת מח עצם הזאת גורמת לכאבים בכלל חלל הברך? כלומר גם במקדימה וגם בחלק העליון?

מנהל פורום אורתופדיה