פענוח מיפוי עצמות עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/03/2019 | 19:56 | מאת: מושיק

ביצעתי פענוח עקב חשד לשבר מאמץ ברגל שמאל. בממצאים כתוב הודגמה קליטה מעט לא אחידה לאורך עמוד השדרה ללא מוקדים פוקליים חשודים . למרות שהבנתי כי אין שבר מאמץ קצת הדאיג אותי לראות משהו שמדבר בכלל על עמוד השדרה. תוכל להסביר לי במילים מה הממצא אומר? (אני בן 25). וגם אם זה לא משהו שפעיל עכשיו, האם זה משהו שמעיד על תחילת שחיקה או משהו שכדאי שאהיה מודע לו?

מדובר בממצא שכיח שאינו מעיד על מחלה של ממש אלא על שינויים ניווניים.

מנהל פורום אורתופדיה