סי.טי. ע. שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/03/2019 | 10:03 | מאת: לימור

שלום. עברתי סי.טי צווארי ואלו ממצאיו. אודה לך אם תוכל להגיד לי מה הפענוח ומה עליי לעשות. הודגם יישור של עמוד השדרה הצווארי. הגובה של גופי החוליות שמור. הודגמה היצרות של מרווחים בינחוליתיים בגבהים C6-7, C5-6, עם יצירת זיזים ניווניים קדמיים בינוניים ואחרויים קטנים. שינויים ארטרוטיים במפרק האטלנטו - דנטלי. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. הנקבים הנאורליים הודגמו מוצרים בגובה C5-6/. המפרקים הקטנים הודגמו שמורים. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי, עם לחץ קל על השק התקאלי בגובה C2-3/ בקע דיסקלי מרכזי קטין בגבהים C6-7 C5-6 , C4-5, C3-4. מחכה דחוף לתשובה... תודה רבה.

בכדי להציע לך דרך פעולה עללי לדעת הרבה יותר אודויך במיוחד להכיר את"סיפר המחלה" לפרטיו ולדעת מה ממצאי הבדיקה הגופנית. פרטי מידע אלו חשובים יותר מאשר בדיקת הט"מ שעברת. התמונה המצטיירת מפענוח בדיקת הט"מ שעברת הנה תמונה של מחלה ניוונית של הדיסקות הבין חוליתיות .

מנהל פורום אורתופדיה