אודה להסבר על פענוח צילום הרנטגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/03/2019 | 19:22 | מאת: שרה

שלום רב, עברתי תאונת דרכים לםני כחודש, בתוצאות אחד הצילומים נכתב כך ואשמח להבין במה דברים אמורים, תודה מראש! עדות ל"תהליך ליטי עם ספטציות וגבול חד במטפיזה של הומרוס,המאפיינים שפירים . קיימת הבחנה מבדלת. לא הודגם שבר בולט.אין פריקה

חשוב לדעת מה גילך נשמע כמו מה שנקרא Simple bone cyst חשוב להראות לאורתופד

17/03/2019 | 15:31 | מאת: שרה

תודה על המענה, אני בת 24.5 אורטופד עכשיו שהלכתי לא מדי הסביר לי אבל גם חשב שמדובר בציסטה אבל הפנה לבדיקת CT האם ציסטה זה בעייתי? מה הטיפול? ומדוע הפנה לCT, ממה חוששים? תודה מראש!

בדיקת ט"מ(CT ) משפרת את הרזולוציה אבל אםכ בר עושם בדיקה עדיף בת"ם (MRI ). ציסטה פשוטה אינה גידול ממאיר אך היא מהווה נקודת חולשה שיכולה לגרום לשבר של העצם. בדרך כלל ציסטות פשוטות מופיעות בילדות וגיל הנעורים ועם ההתבגרות מתמלאות בעצם לכן בגילך יש הגיון לעשות בדיקות נוספת בכדי לאשש או לשלול את האבחנה.. כאמור עדיף בת"ם

18/03/2019 | 14:44 | מאת: שרה

תודה לרופא על המענה המקצועי והמהיר, עדיף MRI בגלל רמת הקרינה? האם צריך הפניה מיוחדת ויש תורים זמינים לזה? הבדיקה היא ע"מ לאשש או לשלול כאמור - שאלתי היא ממה עלי לחשוש? ציסטה היא הדבר שאליו אני אמורה לקוות ? איזה עוד אפשרויות יש? תודה!

18/03/2019 | 15:36 | מאת: שרה

שאלה נוספת שברצוני לשאול - קיבלתי כעת תוצאות צילום רנטגן של הכתף השניה, אודה להסבר ודרכי טיפול -' חשד לפריקה אקרומיוקלביקולרית' תודה מראש!

מנהל פורום אורתופדיה