שבר באפיקונדיל מדיאלי החלמה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/03/2019 | 16:59 | מאת: רותם

שלום שאלתי פה מספר פעמים כבר , אני בן 16 עושה המון ספורט לפני כחודשיים שברתי את המרפק באזור האפיקונדיל מדיאל בחרנו ללכת על טיפול שמרני והייתי כחודש עם סד גבס , בהורדה האורתטפד אמר כי לא צריך פיזיותרפיה אלא רק להפעיל את המרפק. למרות זאת הלכתי אחרי שבועיים מהורדה לפיזיותרפיה . עכשיו אני על מצב של כיפוף מלא ויישור של 150 מעלות. רציתי לשאול : 1. האם אוכל לחזור ליישור מלא ? יש לי פיזיותרפיה פעמיים שלוש בשבוע ונוסף אני מתאמן על יישור בבית? 2. כמה זמן צפוי לקחת עד ליישור מלא? 3. האם שבר זה מוריד פרופיל בצבא ? תודה רבה

מבחינת הישור יש סיכוי מצויין לקבל ישור תיפקודי מלא פחות ב 2-3 מעלות מהישור של המרפק השכן. יקח כשנה לקבל ישור מקסימלי. הפרופיל תלוי בטווח התנועה .

מנהל פורום אורתופדיה