נהג הפצה/ נזק עתידי מסחיבת משקל כבד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/03/2019 | 20:25 | מאת: חיים

שלום רב, לפני שלושה חודשים התחלתי לעבוד כנהג הפצה. אני סוחב משקלים כבדים לרוב באמצעות עגלה אך לעיתים בידיים, לעלות או לרדת מדרגות (עם 12, 15 ק"ג ואף יותר) שוב ושוב.. שאלתי היא: האם במידה ואני אשמור כמה שיותר (לא תמיד זה אפשרי) על הגב באמצעות התכופפות עם הברכיים, לא יהיו לי בעיות בגב, או שכמעט וודאי שזה כן יקרה עם הזמן, וכדאי לי לחפש עבודה אחרת... אני בן 29, גבוה ורזה. עד היום לא סבלתי מהגב כלל. מאז תחילת העבודה אני כן מרגיש כאבים לעיתים. תודה מראש!

שינוייםניווניי ם בעמוד השדרה מתרחשים באופן שכיח ביותר כבר מגיל צעיר . הם מחמירם עם השנים ובהרבה מאד מקרים אינם מלווים בכאב. "שמירה " על ידי ביצוע נכון של תנועות יכולה לעכב את התהליך ולמנוע הפיכתו למחלה.

10/03/2019 | 15:42 | מאת: חיים

תודה רבה על התגובה, מכאן השאלה, עד כמה עבודה כזאת תאיץ את התהליך?

מנהל פורום אורתופדיה