מקבע שעלול לצאת מעצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/03/2019 | 20:13 | מאת: יונתן

שלום לפני חצי שנה שברתי את הקלביוקה בחו"ל. שמו לי קיבוע מסוג tb . קיבוע ברזל חוט תיל פשוט ששמים בקמבודיה. לצערי השבר טרם התאחה אך לדעת הרופאים הוא מתנהג מצויין כאלו אין שבר. בכל אופן רופא אחד המליץ לי לא לעשות כלל ניתוח מתקן ורופא אחר אמר שלי שאני יכול לעשות ניתוח להוציא המקבע ואם יראו בניתוח שעדיין יש לי שבר יעשו לי גם ניתוח לאיחוי השבר. אופציה נוספת להשאר ככה. למען האמת ביום יום הדבר הזה לא כ"כ מפריע לי חוץ משאני הולך למכון כושר ומרים משקולות ואז למחרת טיפה מציק לי אבל לא משהו נורא. אמרו לי שאם אני משאיר את הקיבוע יום אחד הוא יכול לצאת לי מהכתף ואז אצטרך ללכת למיון. מה הסיכויים שדבר כזה קורים לאדם שמתאמן עם משקולות ( לא משהו היסטרי - מתאמן 3 פעמים בשבוע נגיד על משקלים בינונים). היתי מעדיף לא לעשות ניתוח אבל אני חושש מהרגע שהמקבע יתפרק...מה הסיכויים לפי המחקרים ולפי ניסיונך שמקבע יוצא מהכתף?תודה

אם השבר אינו מאוחה הרי שבע תנועה של הכתף יש תנועה בן השברים מה שיכול להביא לשבירה של השיפודים .במקרה זה יהיה קשה להוציא את השיפודים השבורים.

10/03/2019 | 01:57 | מאת: יונתן

לא הבנתי. הרופא התיר לי לעשןת משקולות - מה אתה אומר שעדיף לי לעשות את הניתוח לאיחוי כעת? אמרן לי שלהפך - עדיף לי לא להסתכן ולא להגרר סתם לניתוח שלא לצורך כשאני מתפקד בסדר עם המקבע. מה זה שיפודים ןמה זה שבירה של השיפודים? לא מבין

מנהל פורום אורתופדיה