פיענוח ct, פרק כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/03/2019 | 16:33 | מאת: אוה

שלום רב, , לפני כ30 שנה עברתי ניתוחים לשבר מורכב. מאז הניתוח קיימות אצלי הגבלות בתנועות,כאבי,מדי פעם חוסר תחושה אך התרגלתי לזה ולמדתי לחיות עם זה.לאחרונה התחילה החמרה בכאבים,תנועות,חוסר תחושה.רצ"ב פיענוח ct.האם מסביר את ההחמרה?מה הייתם מייעצים לעשות או איזה אופציות יש בדרך כלל כדי לטפל בזה? להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת שלמרפק שמאל הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים במישורים קורונלים וסגיטלים, ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת הבדיקה: חשד לסינוסטוזיס . אין בדיקה קודמת במערכת לצורך השוואה . ממצאים: הודגמו בליטות גרמיות אקזופיטיות באספקט הוולרי ודורסלי של עצם האולנה הפרוקסימלית ,ייתכן משנית לשינויים פוסט-חבלתיים\פוסט-ניתוחיים בעבר . אין לראות סימנים של synostosis radioulnar לא הודגמו שברים טריים . אין לראות פריקה . הודגמו שינויים ארטרוטיים התחלתיים בשלושת המדורים של המרפק ,הבולטים יותר במפרק הרדיו-אולנרי הפרוקסימלי. רקמות הרכות : ללא ממצא בולט סיכום: ממצאים כמתואר מעלה...

בניגוד לכתוב בהודעתך מדובר בט"מ של המרפק . הממצאים הנם שינויי ם ניווניים . אין חיבור בין עצמות האמה

05/03/2019 | 16:09 | מאת: אוה

תודה על המענה.מה הפתרון למצב הזה?

מנהל פורום אורתופדיה