בלט דיסק - חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/02/2019 | 12:27 | מאת: אני

שלום, פניתי לאורתופד בעקבות כאבי גב תחתון, כאבים ברגל שמאל ובאשך השמאלי (אני לא בטוח אם יש קשר). אני מצרף כאן את תוצאות ה-CT שעשיתי ורציתי לקבל כאן חוות דעת בנוסף לזו של האורתופד המטפל. בנוסף, רציתי לדעת האם יש קשר בין תוצאות אלו לכאבים באשך השמאלי? תודה

25/02/2019 | 12:28 | מאת: אני

מצורפות כאן תוצאות הבדיקה: https://imgur.com/a/MLlYnKr

הממצא העיקרי הנו פריצת דיסקה L5-S1 לימין עם מגע בשרש העצב המתאים. ממצא זה מביך שכן המחושים שלך הנם מצד שמאל. זה קורה לעיתים שיש אי התאמה ( אין קורלציה קלינית- דימותית). אפשר לפתור את הבעיה על ידי ביצוע בת"מ(MRI ) ו/או הזרקה סלקטיבית של חומר מאלחש סמוך לשרש L5 ולראו אתההשפעה ( באיזה צד יש השפעה). אשר לכאב באשך העובדה שהוא משמאל מתאימה לממצא בט"מ אבל אין בכך הוכחה לקש.ר

מנהל פורום אורתופדיה